САЈАМ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

И ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ 2021.

 

АПРИЛ 2021.

 

Основна школа Радоје Домановић, седму годину за редом организовала је Сајам професионалне оријентације на коме су ученици могли да се упознају са организацијом рада нишких средњих школа.

Након завршене пробе мале матуре осмаци ОШ ''Радоје Домановић'' могли су у директном контакту са представницима великог броја нишких гимназија и средњих стручних школа да се упозању са начином њиховог образовног рада, како би што лакше донели одлуку о наставку свог школовања.

Kако су и сами истакли, ђацима прија овакав вид промоције образовања.
На седмом Сајму професионалне оријентације у ОШ ''Радоје Домановић'', ђацима су представљене, између осталих, гимназије ''Стеван Сремац'' и ''Светозар Марковић'', као и Уметничка, Угоститељско-турисртичка и Школа моде и лепоте.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЕДНИЦЕ ОДЕЉЕЊСКИХ ВЕЋА У НАШОЈ ШКОЛИ

 

МАРТ 2021.

 

 

 

 

 

 

 

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ

 

ДЕЦЕМБАР 2020.

За крај једног посебног полугодишта подела новогодишњих пакетића која је признање за креативност ученика и њихов стваралачки дух, грађење колектива и неговање тимског рада, за активно учешће у ваннаставним активностима, стварање пријатног и подстицајног места за учење и дружење.

 

 

У оквиру пројекта ,,Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме“ ученицима су додељени пакети са прехрамбеном и хемијском робом.

 

 

 

 

ПРЕДСТАВА ''ТРИ ЈЕЛКЕ И ДЕДА МРАЗ''

 

18. ДЕЦЕМБАР 2020.

 

Чланови библиотечке секције су за своје другаре предшколце приредили представу: "Три јелке и Деда Мраз". Након тога су заједничким снагама правили украсе за јелку.

 

 

НАСТАВАК У ГАЛЕРИЈИ >>>

 

 

 

НОВОГОДИШЊА ВРАТА И ПРОЗОРИ

 

17. ДЕЦЕМБАР 2020.

 

И ове године настављамо нашу лепу традицију украшавања врата и прозора пред новогодишње празнике. Позитивна енергија, добро расположење и тимски рад су свима потребни, а ове активности све нас радују и веселе. Придружили су нам се чак и неки ученици који наставу прате на даљину. Они су украсили своја кућна врата и послали нам слике.

Награда за прво место је торта .

Свима захваљујемо на уложеном труду и великом ангажовању у новогодишњем украшавању наше школе. Сигурни смо да је украшавање учионица унело радост и подстакло весело дружење. Надамо се да ћете наставити да заједнички стварате, лепо се дружите и постижете успехе. Задатак жирија (Ана Ристић, Владана Стевановић и Ана Станковић Михаиловић) био је јако тежак.
Ове године победници су:
Одељење 1-1 освојило је прво место за креативност, оригиналност и ангажовање деце у украшавању врата, али и прозора!
Одељење 2-2 освојило је прво место за креативност и ученичко залагање, труд и рад у украшавању прозора!
Прво место ван конкуренције - за велико лично залагање учитеља, изванредну ауторску мотивациону поруку коју би требало да сви прочитају - заслужила је Маја Kрстић.
Прво место - ван конкуренције - за велико залагање у украшавању прозора - заслужила је наставница Миљана Меденица.
Наградићемо труд и рад наше драге учитељице и наставнице које дају пример и подстицај и ученицима и колегама.
Труд и рад свих је био велики и као и ранијих година и ове године ће сва одељења бити награђена похвалницама.

 

 

НАСТАВАК У ГАЛЕРИЈИ >>>

 

 

 

КАРНЕВАЛ ''ЈЕСЕЊЕ БОЈЕ''

 

23. ОКТОБАР 2020.

 

Kарневал "Јесење боје" предшколске групе Александре Глигоријевић.
Од малена негујемо креативност наше деце јер им тако помажемо да развијају нове идеје и да стварају.

 

 

 

НАСТАВАК У ГАЛЕРИЈИ >>>

 

 

ЗАВРШНА АКТИВНОСТ

ПРОЈЕКТА ''ФИНПИС''

 

18. ОКТОБАР 2019.

 

Завршна активност пројекта "Фин Пис" спроведена је данас са ученицима седмог разреда на Бубњу. Захваљујемо на доброј вољи и времену господину Славиши Ивковићу из Планинарског друштва "Мосор" који је одржао предавање о планинарењу и практичну вежбу - склапање шатора уз приказ основне планинарске опреме. Ученици су квалитетно провели време у природи, а најважније је да су сами осмислили и израдили предмете за продајну изложбу у школи и од сакупљеног новца купили себи ужину.

 

 

 

 

РАДИОНИЦА

''ТРГОВИНА ЉУДИМА''

У ОШ ''Радоје Домановић''

 

18. ОКТОБАР 2019.

 

Трговина људима је једна од највећих и најпрофитабилнијих глобалних криминалних активности, заједно са трговином наркотицима, оружјем и прањем новца. Ово је глобални феномен који погађа све земље – земље у политичкој и економској транзицији, неразвијене земље и земље у развоју, земље у рату и постконфликтне земље, које се појављују као земље порекла и транзита жртава, као и економски развијеније земље које се појављују као земље дестинације. Данас су волонтери Црвеног крста нашим ученицима осмог разреда говорили о овој појави. Кроз кратке филмове, слике, причу и тест на крају потрудили су се да освесте децу и науче их да препознају могуће опасности.

 

 

 

 

РАДИОНИЦЕ

''ЗНАЊЕМ ПРОТИВ НАСИЉА НА ИНТЕРНЕТУ''

У ОШ ''Радоје Домановић''

 

19. АПРИЛ 2019.

 

У петак, 19. априла 2019, у ОШ ‘’Радоје Домановић’’ су одржане радионице под називом ‘’Знањем против насиља на Интернету’’.
Њихов циљ је оснаживање ученика нижих разреда да се на прави начин одупру свим негативним изазовима на које могу наићи приликом коришћења интернета и других савремених комуникационих технологија.
Догађај је био интересантан јер је коришћен принцип вршњачког учења где су ученици шестог разреда били реализатори и на тај начин почели да брусе своје вештине будућих успешних едукатора.
Радионице су реализоване на велику радост и задовољство наших најмлађих другара као и наших младих и талентованих едукатора, чланова информатичке секције наше школе.

Реализатори радионица: Сташа Титин, Нађа Вучковић, Јана Недељковић, Милица Ђорђевић, Теодора Обрадовић, Тадија Петковић, Петра Вукашиновић, Ђурђија Живадиновић, Лука Станојевић, Уна Горановић, Јован Јанковић, Kатарина Недељковић, Александар Лакићевић и Адријана Јошановић.

Предметни наставник: Милијана Kрасојевић

 

 

 

 

 

 

 

ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА У ОШ ''Радоје Домановић''

 

24. ДЕЦЕМБАР 2018.

 

 

 

 

 

 

АНИМА ПЛУС: Препознај, спречи, делуј!

 

04. ДЕЦЕМБАР 2018.

 

У уторак, 4. децембра, у 18:00 часова сте могли присуствовати предавању под називом ''Препознај, спречи, делуј!''

 

 

Тим центра АНИМА ПЛУС који чине: психијатар и психотерапеут Милан Митић, психијатар и психотерапеут Ивајло Илијев, психолог и психотерапеут Татјана Цветковић и специјални педагог-дефектолог Сања Трајков говорио је на трибини одржаној у музичкој сали наше школе о активностима које треба спроводити у циљу подстицања развоја деце. О проблемима који се односе на агресију и вршњачко насиље, проблемима адаптације и поштовања туђе личности, о правилама понашања, проблемима у комуникацији и функционисању породице. Трибина је била намењена родитељима и наставницима.

 

 

 

 

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО: Безбедност деце на интернету

 

15. НОВЕМБАР 2018.

 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је платформу за развој информационог друштва, под слоганом „Паметно и безбедно – Smart and Safe“. Циљ ове иницијативе је едукација и подизање свести о неопходности брзог, правилног и усмереног укључивања грађана, образовног система и привреде у савремене дигиталне токове. Платформа покреће едукативне и промотивне пројекте који треба да допринесу развоју дигиталне писмености, дигиталних компетенција и дигиталне безбедносне културе.

Какве опасности децу свакодневно вребају на интернету, како да се заштите, а како одрасли да им у томе помогну, представници Министарства су разговарали са ученицима петог и шестог разреда , наставницима и родитељима наше школе.

 

 

 

 

 

 

ЕКО ХЕРОЈИ

 

15. НОВЕМБАР 2018.

 

ЈКП "Медиана" Ниш у сасрадњи са компанијом "Секопак" организовала је 15.11.2018. године у музичкој сали наше школе интерактивну, мултимедијалну презентацију на тему очувања животне средине под називом "Еко хероји". Презентација је поред едукативног имала и забавни карактер и била је намењена деци нижих разреда. У филму који им је приказан на ефектан и занимљив начин приказан је процес рециклаже са циљем да се утиче на подизање свести о важности очувања животне средине. Као симболичну улазницу деца су доносила и разврставала: лименке, пластичне флаше или тетрапак. Модератор је био нишки уметник Оливер Катић, а улогу у филму имала је наша Маша Татић 2/4.