Најбољи показатељ степена духовног развоја једног друштва јесте однос тог друштва према библиотекама. Укорењено схватање о библиотекама као храмовима књига и чуварима традиције, учинило је да, у времену које доноси нове вредности и начине информисања, библиотеке постану места за чудаке.
Наша библиотека пркоси оваквом начину размишљања!
Наша библиотека је доказ да старој доброј књизи и читању ипак није одзвонило!
Библиотека Основне школе „Радоје Домановић“ права је мала културна оаза. Светла и пространа, кроз старе и нове књижевне наслове, нуди ученицима прегршт идеја и искустава.
Прва књига је уписана у инвентар 14. децембра 1965. године. То је књига На Дрини ћуприја Иве Андрића у издању Просвете, Београд. Тако је почела историја нашег правог малог царства писане речи.
Данас, библиотека поседује богат фонд књига. Школском лектиром су обухваћени сви аутори предвиђени програмом. Стручна литература обухвата, највећим делом, области историје, фолозофије, психологије, књижевности, нешто мање математике, физике, биологије.
И оно најзанимљивије! На нашој најлепшој полици можете пронаћи нова, најпопуларнија издања домаћих и страних аутора за децу и младе.
Књиге које ће вам помоћи да разрешите дилеме, књиге које ће вас одвести у чаробне светове маште, оне које че вам дане чинити занимљивим и ноћи магичним.

 

Aутор пројекта: Јелена Николић, професор српског језика и књижевности

УСКРШЊА ЧАРОЛИЈА

 

5. АПРИЛ 2012.

И ове године наша школа учествовала је на, сад већ традиционалном, конкурсу ГО Медијана за избор најлепше уређеног простора на тему Ускрса. Идеју наставнице Јелене Николић ученици осмог разреда су разрадили и самостално спровели у дело. Као и до сада, библиотека је била простор у коме се радило. Сецкали смо, лепили, бојили, украшавали, уживали у дружењу и радовали се доласку највећег хришћанског празника Васкрса.


 

 

У холу школе могли сте да уживате у правом пролећном пејзажу. Христос васкрсе!